Spotify, inte utan Facebook…

Är du en av oss som inte använder facebook längre? Då får du hoppas att du redan har ett Spotify konto igång.

Facebook och Spotify har inlett sitt samarbete och som ett steg i den riktningen har Spotify stoppat alla registreringar för personer som inte har Facebook.

”Som befintlig Spotify-användare kan du fortfarande använda tjänsten utan att ha ett Facebook-konto”, säger Sofie Grant, presschef på Spotify. Det är många personer som är upprörda över denna utveckling och det kan faktiskt slå tillbaka på Spotify.

Alternativet idag är att skapa en Facebook profil som är tom för att få ett Spotify konto. Men då har du redan bränt din E-post och har reklam att vänta i din postlåda varje morgon. Men ITPiraten har lösningen, fortsätt läsa.

Genom att registrera ett temporärt ”alias” på ITPiraten.se så får du en fejkad e-post adress hos oss. Den kan exempelvis vara fejkmail@itpiraten.se. När ett brev kommer in på alias adressen så vidarebefordras den till din vanliga brevlåda. Du kan således bara begära att alias adressen raderas från vårt system så försvinner all skräppost i ett nafs.

Vi på ITPiraten.se har kört med detta system länge och i dagsläget så har vi inga reklambrev i brevlådan överhuvudtaget.

När det krävs registrering för att göra något så sätter vi bara upp ett alias, exempelvis facebook@itpiraten.se som länkas till våra vanliga e-post lådor. Då dom försöker skicka ut reklam till oss så stänger vi bara av vårt alias och vips så är vi anonyma igen.

Fördelen med att använda detta system är att vår huvudsakliga adress aldrig behöver ändras. Vänner och bekanta har möjlighet att skicka in brev som vanligt, medan du håller borta eventuella reklamskickare.

I dagsläget är det en begränsning på 3 st alias per medlem, vilka kan stängas och skapas när som helst genom att kontakta mig via e-post.

Observera att detta INTE är en brevlåda på ITPiraten.se. Det enda vår mailserver gör är en ”redirect” till din primära brevlåda. Du kan således inte utnyttja vår SMTP för att sända mail via ITPiraten.se eller liknande och det finns inget POP3/IMAP konto associerat med adressen.

Tjänsten är inte menad att fungera som en primär lösning för att ändra din e-post adress till något coolare, utan kommer att försvinna förr eller senare. Av denna anledning så kan du för närvarande inte välja vilket e-post alias du får, utan vi kör med löpnummer, exempelvis alias12@itpiraten.se.


Kommentarer

5 svar till ”Spotify, inte utan Facebook…”

  1. Heh, tja, iPad 2 var en välbyggd apparat i alla fall. Tråkigt att den nya iPhone 4S inte lever upp till förväntningarna, men dom lyckas säkert bättre nästa gång.

    Apple har alltid lyckats ”komma ikapp” ett litet tag, innan övriga marknaden passerar igen efter 1-2 månader.

    Det är inte länge kvar innan Android passerar igen med Kal-El. Då är det inte längre 2 kärnor som gäller, utan 4 st. 😀

    Edit: Alla Android versioner i testet är gamla. ICS kommer mer än jämna ut siffrorna, eftersom SGS II enbart använder 1 processorkärna för webb-gränssnitt. I ICS kommer båda kärnorna att vara aktiva vilket ger 2.4 Ghz processorkraft istället för 1.2 Ghz som i dagsläget, alltså 800 Mhz mindre än iPhone 4S.

  2. Det som slår mig är ju att dom testar ju den mot en 3.1 platta som kör tegra 2 som bekant kör 1ghz*2 samt operativet har både stöd för accelering i gränsnittet SAMT dualcorestöd.

    Sen är verkligen 4 kärnor nått som man ska satsa på? batteritiden är ju redan idag värdelös på två kärniga mobiler. Kal-el lär ju platt-baserat också, precis som tegra 2 idag. Inte ska man väl behöva 4 kärnor för att spöa motsvarande ios-enhet på 2×800 eller ens dagens iphone 4 med ios 5.

  3. och det var ju inte bara i webläsaren som den blev ”piskad”, tillome i syntetiska benchmarks som stödjer flera kärnor (program som är skrivna att använda dom hindras inte, vad är annars vitsen med 2 kärnor?)

  4. Gingerbread är inte optimerad att hantera två kärnor, vilket oftast lämnar en kärna på 1-2% medan den andra är på 70-90% vid arbete. ICS är dock optimerad för flera kärnor och kommer därför att ta vara på den överlägsna prestandan som hårdvaran erbjuder.

    Tegra 2 är bara ett chip som är kapabel att prestera på den grafiska avdelningen, med applikationer som är optimerade för den specifika kretsen. Samsung Galaxy S II använder inte Tegra 2 utan en processor som är betydligt mer kapabel. Dual-core 1.2GHz ARM Cortex-A9 processor, Mali-400MP GPU, Exynos chipset.

    Att köra två kärnor är helt ok, Exynos kommer ändå att utklassa allt som Apple hittat på när mjukvaran optimeras för processorn, vilket är en process då hårdvaran och mjukvaran inte tillverkas av samma personer. Men 4 kärnor som i Kal-El kommer att erbjuda kapacitet som ingen någonsin trodde var möjligt med en mobil enhet.

    Kal-El är tänkt att användas primärt på surfplattor, men givetvis kommer det mobiltelefoner med den processorn också, precis som det finns en uppsjö av mobiltelefoner som har Tegra 2 i dagsläget.

    Om man inte strävar framåt så hade aldrig Intel I7 blivit uppfunnen. Man kan se Kal-El som motsvarigheten till I7 i mobilvärlden. 4 kärnor är mer än 2, hur man än vrider på det.