Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

person in blue jeans sitting on grass

”Bästa kniven för mathantering”

Igår fick jag en läsarfråga från Björn, som undrar vilken kniv jag rekommenderar för matberedning ute i skogen. Vi pratar främst om att skära kött, rotfrukter och annat man kan använda för en riktigt smakrik gryta ute i skogen. Kraven som fanns på denna kniv var att den skulle vara lätt och smidig, vass och förhoppningsvis inte jättedyr.

Jag har den perfekta kniven för detta och faktiskt så har jag svårt att rekommendera någon annan över denna. Jag pratar förstås om Opinel. Det är väldigt prisvärda knivar med en konvex profil och är fantastiska att hantera mat med. Opinels knivar finns både i rostfritt och kolstål, men för matberedning så rekommenderar jag Inox (rostfria) versioner, som för övrigt begåvats med Svenskt Stål från Sandvik.

Opinel finns också i många olika storlekar. För matberedning specifikt så är det dom större modellerna som är bäst. No.12 passar riktigt bra, men allt beror ju förstås på vad du ska använda den till.

Jag har faktiskt besvarat många frågor rörande Opinel tidigare, vilket kan vara till referens även denna gång. Se länkarna nedan och läs vidare för mer information.

Förklara Opinel för mig!

Använd gärna ”sök” -funktionen på hemsidan för att hitta fler inlägg som handlar om Opinel.

Hoppas detta var ett bra svar.